INFO SKIBAAN

Indoor skiën bij Veenpoort Mountains.
Sinds kort beschikt De Veenpoort over een voor de regio uniek  indoor skicentrum. Het skicentrum heeft  2 rollenskibanen die voorzien zijn van de modernste skimatten.  

Bij de skischool Veenpoort Mountains  wordt les gegeven door gediplomeerde leraren volgens de methodische opbouw van de Nederlandse Ski Vereniging.  Het primaire doel van Veenpoort Mountains  is het plezier in skiën.  Door de methodische opbouw van de lessen leer  je technisch beter skiën  waardoor je later in de sneeuw nog beter en met meer plezier zult skiën.

Het trainen op de rollenskibanen is ook ideaal voor mensen die angst hebben tijdens het skiën.  Het verbeteren van de techniek  zal resulteren in meer zelfvertrouwen tijdens het skiën in de sneeuw.

Indoor skiën voor elk niveau.
Voor de beginnende skiër kan de baan ingesteld worden op een lage snelheid. Wordt het niveau van de skiër hoger, dan zal de snelheid van de baan worden opgevoerd en kan zelfs de helling van de baan vergroot worden. De baan blijft dus voor ieder niveau uitdagend.

Voorbereiding op de skivakantie.
Het trainen op de skibaan is de ideale voorbereiding op de skivakantie.  Voor de vakantie wordt de techniek geoefend en zo mogelijk verbeterd. Ook zeer belangrijk als voorbereiding op de skivakantie is het trainen van de ski specifieke spieren. Met getrainde spieren zal de kans op spierklachten tijdens de skivakantie aanzienlijk verminderen.

Indoor skiën als sport.
Indoor skiën hoeft niet slechts een voorbereiding te zijn op de skivakantie. Vind je het skiën op de indoor baan leuk en zou je dat als sport willen bedrijven dan is dat uiteraard ook mogelijk. Door wekelijks een uurtje skiën  zal je fitheid  snel verbeteren.  Indoor skiën  als leuk alternatief voor de sportclub.

Kidsclub.
Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om wekelijks te skiën bij de kidsclub. Sport en spel gaan dan samen, skiën op een vrolijke manier d.m.v. spelletjes o.i.d.